Porovnání transformace zemí bývalé Jugoslávie - Erneker, Josef; Adámková, Vlasta; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce zkoumá rozdíly transformačních procesů ve Slovinsku a v Chorvatsku od jejich osamostatnění po součastnost. Snaží se zodpovědět tuto otázku: Proč se mezera mezi Slovinskem a Chorvatskem od zahájení transformačního procesu zvětšila? Také se snaží rozebrat průběh transformačního procesu v jednotlivých zemích. První kapitola uvádí výchozí situaci v regionu a v obou státech. Druhá kapitola se zabývá transformačním procesem ve Slovinsku a třetí kapitola zkoumá transformační proces v Chorvatsku.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses