Spolupráce zemí Visegrádské skupiny v rámci EU - Navrátil, Miroslav (2012)
Práce pojednává o vývoji Visegrádské spolupráce po roce 1989 a dále po vstupu zemí Visegrádské skupiny do EU. Předmětem práce jsou analýza bezpečnostní spolupráce v regionu střední Evropa, analýza postoje Visegrádské skupiny k iniciativě Východní partnerství a analýza energetických politik jednotlivých zemí.