Mikroúvěry jako nástroj úniku z pasti chudoby - Gúth, Ondřej; Šaroch, Stanislav, 1970-; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Hlavním cílem práce je analyzovat možnosti mikroúvěrů splnit vysoká očekávání, která jsou s nimi spjata v souvislosti s řešením chudoby. Na konkrétním případě Grameen Bank jsou tato očekávání ilustrována a odůvodněna pomocí statistik této instituce. Dále se práce zabývá hledáním objektivního důkazu pozitivních efektů mikroúvěrů na řešení chudoby a to analýzou jednotlivých případových studií vykonaných v různých zemích světa. Třetí část práce se zaměřuje na krizi mikroúvěrů, čímž analyzuje negativní dopady mikroúvěrů a nebezpečí pro jejich příjemce.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses