Špecifiká marketingových komunikácií spoločnosti Red Bull a ich vplyv na spotrebiteľa - Derenčényiová, Lenka (2012)
Diplomová práca skúma súvislosť medzi špecifickými marketingovými aktivitami spoločnosti Red Bull Česká republika, s.r.o. a ich vplyvom na spotrebiteľa (zmena vo vnímaní značky, zmena v nákupnom rozhodovaní). V spojitosti s tým tiež preveruje všeobecnú znalosť komunikačných aktivít realizovaných značkou Red Bull. Teoretická časť práce približuje pojmy ako marketingová komunikácia a jej formy, značka, SWOT analýza, segmentácia trhu. V druhej časti práca detailnejšie rozoberá spoločnosť Red Bull a jej komunikačné aktivity. Následne je v práci popísané konkurenčné prostredie na českom trhu energetických nápojov, z čoho zároveň čiastočne vychádza vypracovaná SWOT analýza. Podstatou poslednej časti je potom vlastný dotazníkový výskum, ktorý bol východiskom pre dosiahnutie stanoveného cieľa práce.