Evropské dotace do českého zemědělství - Čipera Janská, Hana; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce nejprve charekterizuje Společnou zemědělskou politiku Evropské unie a popisuje její genezi. Dále popisuje stav českého zemědělství, jeho vazby na státní rozpočet, zejména jeho závislost na státních dotacích. Práce též rozebírá dopady vstupu České republiky do Evropské unie na české zemědělství. Zaměřuje se na problematiku získávání dotací z fondů Evropské unie. Je zde uveden příklad dotace z fondu EAFRD poskytnuté firmě Chmel spol. s r. o. Pochvalov, která byla použita na výrobu elektřiny z biomasy. Práce popisuje a hodnotí celý administrativní proces žádosti o dotaci. Práce popisuje pozitivní a negativní dopady poskytování dotací z evropských fondů, které plynou z daného příkladu.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses