Analýza investičního prostředí v kraji Vysočina - Abrahámová, Alena; Piecha, Marian, 1982-; Miksová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce je zaměřena na zjištění investičního potenciálu v Kraji Vysočina. Teoretická část se zabývá teorií konkurenceschopnosti a inovace. Dále se práce zaměřuje na vývoj přímých zahraničních investic, jejich formy a lokalizační faktory, na základě kterých se investor rozhoduje. Závěr teoretické části shrnuje základní teorii o brownfields a průmyslových zónách. Celá teoretická část je doplněna o celorepublikové statistiky ze všech uvedených oblastí. V praktické části diplomové práce jsou provedeny analýzy, které směřují k vyhodnocení investičního potenciálu Kraje Vysočina. Jedná se o analýzu kraje z hlediska dopravní a technické infrastruktury, vzdělanostní a demografické struktury a analýz průmyslových zón, brownfields, inovací a přímých zahraničních investic v Kraji Vysočina. Na závěr je z jednotlivých analýz sestavena SWOT analýza a zhodnoceny investiční příležitosti Kraje Vysočina.
Vedoucí práce: Marian Piecha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses