Migrace v České republice se zaměřením na Jihočeský kraj - Doležalová, Jana; Macháček, Jaroslav; Kaspříková, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem práce je určit faktory, které migraci ovlivňují a posouzení vybraných důsledků na dané území. V diplomové práci budu zpracovávat analýzu migrace obyvatel v ČR. V jednotlivých kapitolách se budu zabývat migrací a její problematikou obecně včetně základní terminologie, zhodnotím důvody migrace, vysvětlím způsoby měření migrace a také uvedu vybrané migrační teorie. Analýza vnitřní migrace v ČR od 90. let po současnost bude prováděna dle demografických a ekonomických ukazatelů. Zaměřím se na jeden z krajů ČR, konkrétně Jihočeský kraj, u kterého provedu důkladnější analýzu. Zkoumat budu především migraci mezi územními celky, subkapitoly budou zachycovat migraci mezi okresy a ORP.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses