Segmentace internetové populace České republiky a specifika digitální komunikace - Preněk, Tomáš; Koudelka, Jan; Rozlivka, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce je komplexní představení online komunikace, stojící na třech důležitých pilířích, které se vzájemně ovlivňují a doplňují. Prvním pilířem je tržní prostředí, které vytváří základní podmínky fungování digitální komunikace. Druhým bodem jsou komunikační kanály, prostřednictvím nichž dochází k interakci mezi tvůrcem komunikačního sdělení a jeho příjemcem. Posledním klíčovým článkem je pak samotný příjemce, jenž představuje unikátního internetového uživatele, kterého je možné popsat pomocí nejrůznějších segmentačních proměnných. Aby bylo možné dosáhnout takto komplexního poznání online komunikace, je v práci nejprve popsán vývoj komunikačních zvyklostí na internetu od jeho vzniku až po současnost. Další část je věnována poznání vlastních digitálních komunikačních kanálů. Celé téma bude uzavřeno odhalením uživatelů, kteří internet používají. Ústředním námětem praktické části práce je tudíž provedení segmentace internetové populace České republiky prostřednictvím analytického nástroje Data Analyzer, který pracuje s databází MML-TGI společnosti Medián.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses