Ocenění podniku Holcim Česko, a.s. - Janů, Petr (2012)
Cílem této diplomové práce je ocenění společnosti Holcim (Česko), a.s. k 30. 4. 2012. Firma je dodavatelem stavebních hmot po celé České republice a je tedy silně závislá na stavební produkci. Hodnota společnosti je stanovena za účelem koupě společnosti potenciálním investorem, který má přístup jen k veřejně dostupným zdrojům informacím. Kromě určení hodnoty společnosti je součástí práce analýza makroprostředí a odvětví v části tržní analýza a finanční analýza zabývající se určením finančního zdraví podniku. Nezbytnou součástí diplomové práce jsou i teoretická východiska celého procesu ocenění. K samotnému ocenění podniku byla použita metoda diskontovaného volného peněžního toku k vlastníkům i věřitelům (FCFF) a následné zjištění hodnoty vlastního kapitálu.