Ocenění podniku Holcim Česko, a.s. - Janů, Petr; Scholleová, Hana, 1964-; Habrnal, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této diplomové práce je ocenění společnosti Holcim (Česko), a.s. k 30. 4. 2012. Firma je dodavatelem stavebních hmot po celé České republice a je tedy silně závislá na stavební produkci. Hodnota společnosti je stanovena za účelem koupě společnosti potenciálním investorem, který má přístup jen k veřejně dostupným zdrojům informacím. Kromě určení hodnoty společnosti je součástí práce analýza makroprostředí a odvětví v části tržní analýza a finanční analýza zabývající se určením finančního zdraví podniku. Nezbytnou součástí diplomové práce jsou i teoretická východiska celého procesu ocenění. K samotnému ocenění podniku byla použita metoda diskontovaného volného peněžního toku k vlastníkům i věřitelům (FCFF) a následné zjištění hodnoty vlastního kapitálu.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses