Ocenění společnosti Tescan, a.s. - Riegel, Martin (2012)
Cílem této diplomové práce je stanovení objektivizované hodnoty společnost Tescan, a.s. na základě veřejně dostupných informací k 1. 1. 2012. Metodologická část popisuje základní proces ocenění a metody a postupy. Teoretické poznatky z této části jsou posléze aplikovány v praktické části. Ta obsahuje strategickou analýzu, finanční analýzu, sestavení finančního plánu, stanovení metody ocenění DCF ve variantě FCFF a její použití. Závěr práce obsahuje výrok o hodnotě společnosti.