Liga arabských států versus Sýrie ukončí tzv. arabské jaro dlouhodobou vzájemnou spolupráci? - Horáková, Jaroslava (2012)
Cílem této bakalářské práce je současná ekonomická a politická situace na Blízkém východě. Blíže jsem se zaměřila na dočasné vyloučení Syrské arabské republiky z Ligy arabských států, jehož příčinou byly již více než rok probíhající nepokoje v této zemi. Po bližším seznámení s Ligou arabských států a samotnou Syrskou arabskou republikou jsem se zabývala pravděpodobností obnovy členství Sýrie v této organizaci, předpokládaným vývojem protestů a celkovou situací ve státě. Dle zjištěných informací však nic nenasvědčuje tomu, že by měla přijít jakákoliv pozitivní změna současného stavu v zemi.