Komparativní analýza lokálního managementu kvality ovzduší v České republice a Velké Británii - Kostelecká, Lenka; Vojáček, Ondřej, 1980-; Jílková, Jiřina, 1956-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce je zaměřena na srovnání systémů lokálního managementu kvality ovzduší ve Velké Británii a v České republice. Velká Británie má v ochraně ovzduší dlouholeté zkušenosti a dokázala již mnohé ze svých problémů v této oblasti vyřešit. Česká republika začala problém s kvalitou ovzduší řešit před 20 lety a její výsledky nejsou uspokojivé, kvalita ovzduší se v novém tisíciletí zhoršuje nebo stagnuje. V první části práce jsou srovnány systémy lokálního managementu ochrany ovzduší na základě povinností místních autorit v obou zemích vyplývajících ze základních právních dokumentů a metodických návodů ministerstev životního prostředí obou zemí. Ve druhé části jsou porovnány dva konkrétní programové dokumenty, a to - z Moravskoslezského kraje a z hrabství Velký Manchester. Analýza provedená v práci poukazuje na fakt, že britský systém managementu kvality ovzduší je účinnější, je v něm více zohledněna regionální dimenze problémů, pracuje více se stakeholdery. Na základě provedené analýzy jsou v závěru práce vyslovena doporučení pro český systém managementu kvality ovzduší.
Vedoucí práce: Ondřej Vojáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses