Královéhradecký kraj a jeho nástroje regionální politiky - Vodičková, Monika; Tomešová, Jana; Kolařík, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá nástroji regionální politiky, a to konkrétně na příkladu Královéhradeckého kraje. Cílem práce je zhodnotit využívané nástroje regionální politiky v Královéhradeckém kraji, nalézt slabé a silné stránky těchto nástrojů a doporučit možná zlepšení v jejich aplikaci. Ke zpracování byly použity metody syntézy a analýzy dat. Teoretická část práce se zaměřuje na nejčastěji používané členění nástrojů dle různých autorů, dále popisuje jejich vývoj a nastiňuje situaci v ČR. Praktická část stručně představuje socioekonomický profil Královéhradeckého kraje, dále vymezuje uplatňované nástroje v daném kraji a následně je hodnotí, vytyčuje jejich silné a slabé stránky a předkládá doporučení pro další vývoj. Závěry jsou pro přehlednost shrnuty do tabulky, kde u každého nástroje jsou vymezeny silné a slabé stránky a doporučení.
Vedoucí práce: Jana Tomešová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses