Sovětské zahraničně obchodní a politické vztahy ve druhé polovině dvacátých let 20. století - Hrazdira, Tomáš; Szobi, Pavel, 1983-; Stellner, František, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V diplomové práci se zaměřím na vývoj hospodářské situace Ruska a jeho zahraničně obchodních vztahů v druhé polovině dvacátých let 20. století a změny v souvislosti s nástupem J. V. Stalina k moci. Soustředím se na Stalinovu osobnost, přičemž se budu snažit dokázat, že jeho činy ve sledovaném období nebyly důsledkem duševní nemoci, nýbrž osobních mocenských zájmů. Budu se věnovat rovněž obchodním vztahům s Německem ve srovnání s dalšími evropskými zeměmi. Důraz budu klást na životní úroveň obyvatelstva a s ní spojenou přeměnu Ruska ve světovou velmoc. Pro zpracování tématu využiju odborné monografie, dílčí studie a články české a zahraniční provenience, jakož i vydané prameny. Z nevydaných pramenů se zaměřím na studium dokumentů v archivu Ministerstva zahraničních věcí České republiky a v Národním archivu v Praze.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses