Operativní controlling v konkrétním podniku - Musilová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kolář, Pavel, 1943-; Hašková, Simona, 1973- (2011)
Cílem práce je rozebrat, jakou úlohu by měl teoreticky v podniku plnit controlling, tento teoretický obraz srovnat s controllingem ve vybraném podniku a z komparace vyvodit doporučení možných zlepšení. Teoretická část práce uvede čtenáře do problematiky controllingu. Představeny budou zejména hlavní subsystémy controllingu, za které se obvykle považují plánování, kontrola a podnikové výkaznictví. V praktické části pak autor v jím vybraném podniku rozebere, jak jsou v podniku konkrétně aplikovány jednotlivé controllingové funkce a jaká zlepšení stávajícího systému controllingu by podniku doporučil, vč. vyhodnocení ekonomických dopadů takového doporučen
Vedoucí práce: Pavel Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
.
Keywords: řízení nákladů; controlling; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; cost control; controlling; master's theses