Regulace trhu elektronických komunikací - Rosenberg, Jan; Císař, Jan; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Účelem diplomové práce bylo zjistit, zda regulace pevných přístupových sítí elektronických komunikací, tak jak ji definuje evropský regulační rámec, vede v podmínkách ČR ke svým vytyčeným cílům a případně diskutovat důvody neúspěchu. Za tímto účelem byl analyzován vývoj konkurence dvou relevantních trhů v oblasti pevných telekomunikačních služeb a z něho vyvozeny závěry. Z práce vyplývá, že účel regulace nebyl zcela naplněn, neboť nedochází ke snižování tržního podílu inkumbenta na obou sledovaných trzích. Zároveň však bylo uvedeno, že k tomu nedochází díky samotnému nastavení regulace. Autor v závěru práce navrhuje vlastní řešení problému v podobě zrušení regulace přístupu.
Vedoucí práce: Jan Císař
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses