Založení podniku a jeho rozvoj - Šebl, Roman; Dvořáček, Jiří, 1947-; Vacek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce se zabývá začátky podnikatele, který zakládá svůj první podnik. Cílem práce je ověření hypotézy, že vykonstruovaný podnik lze považovat za životaschopný s ekonomickým potenciálem a růstovými možnostmi. Teoretická část popisuje podstatné faktory, na které se podnikatel má zaměřit, aby tak složitý organismus jakým podniky jsou, byl silný a odolný proti nemocem. Těmito faktory jsou nároky kladené na samotného podnikatele -- na jeho osobnost, znalosti a dovednosti. Dále ochrana podniku - jakými způsoby lze ochránit podnik a jeho know-how před konkurencí. Volba vhodné právní formy a volba společníka. Určení poslání podniku, které je srdcem a hybatelem. Praktická část pak odhaluje celou vlastní koncepci, jak by měl podnik fungovat na trhu. Práce se zabývá tématem rozvoje podniku, jakými cestami se lze vydat, aby podnik nezůstal samostatnou obchodní jednotkou. Finanční výkazy ukazují možný ekonomický potenciál, který podnik může generovat pro všechny společníky (investory) při uvažovaném konceptu. Závěr je věnován komentáři s ohledem na cíl práce.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses