Porovnání založení a vzniku společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti - Fišer, Jan; Kříž, Radim, 1965-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
V první části práce je obecně popsána společnost s ručením omezeným, výhody a nevýhody, které poskytuje svým společníkům, a je vysvětleno, proč je tento typ společnosti dlouhodobě nejoblíbenější podnikatelskou formou. Ve druhé části je představena akciová společnost, základní pojmy užívané v právu akciových společností a výhody a nevýhody, které svým akcionářům tento typ společnosti přináší. Těžiště práce leží ve třetí části, kde je popsán samotný proces založení obou typů společností a jejich následný zápis do obchodního rejstříku. Zvláštní důraz je věnován rozdílům a odlišnostem mezi oběma společnostmi, s nimiž se zakladatelé musí potýkat, zejména pokud jde o obsah zakladatelských dokumentů.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses