Analýza úspešnosti vybraných pasívnych a aktívnych investičných stratégií - Tomášik, Ivan; Veselá, Jitka; Šoltés, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práca rozoberá v prvej kapitole rozdiely medzi aktívnym a pasívnym prístupom v investovaní. Výhodnosť týchto foriem porovnáva z pohľadu úspešnosti aktívnych fondov pri prekonávaní výnosnosti indexov, veľkosti poplatkov, podielom aktív v jednotlivých formách investovania a v závere rozoberá indexové investovanie spolu s burzovo obchodovanými fondmi. Druhá kapitola sa zaoberá krátkymi predajmi, ich históriou, reguláciou, poplatkami a kritériami, podľa ktorých možno vybrať vhodné akciové tituly pre účely krátkych predajov. V tretej kapitole sú zanalyzované finančné ukazovatele akciových titulov zo zoznamu DSW Watchlist a na základe týchto výsledkov sú zostavené a otestované stratégie krátkych a dlhých predajov. Výsledky z testovania sú uvedené v tretej kapitole a príslušných prílohách.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses