Rozdíly ve vzdělávání a odměňování zaměstnanců veřejného a soukromého sektoru - Kalášková, Martina (2012)
Diplomová práce se zabývá vzděláváním a odměňováním zaměstnanců a je zaměřena na rozdíly mezi veřejným a soukromým sektorem v těchto dvou personálních činnostech. Tyto personální činnosti jsou důležitou součástí každé fungující organizace. Cílem práce je analyzovat a zhodnotit vzdělávání a odměňování z pohledu zaměstnanců organizací a na základě jejich zkušeností stanovit doporučení. První část práce je zaměřena na vysvětlení a definování teoretických principů vzdělávání s důrazem na vzdělávání ve veřejnoprávních institucích, jeho financování a úzkou vazbu na proces odměňování. Druhá část práce obsahuje vyhodnocení dotazníkového šetření, provedeného mezi zaměstnanci organizací veřejného a soukromého sektoru, na základě kterého jsou stanovena doporučení.