Analýza reportážní reklamy United Colors of Benetton - Šuleřová, Nikol (2012)
Bakalářská práce na téma "Analýza reportážní reklamy United Colors of Benetton" popisuje reklamní kampaně společnosti United Colors of Benetton z devadesátých let minulého století. Tyto reklamní kampaně pro společnost United Colors of Benetton navrhoval a také většinu fotografoval Oliviero Toscani, známý italský fotograf. Bakalářská práce se zaměřuje na jednotlivá témata reklamních kampaní, jako například rasismus, AIDS či válka. Cílem teoretické práce bylo zjistit pomocí odborných článků a knižních publikací, v jakých zemích a proč byly jednotlivé reklamní plakáty zakázány. Cílem praktické části bylo zjistit názory široké veřejnosti na společnosti Benetton, povědomí o reportážních kampaních United Colors of Benetton a názory veřejnosti na etickou stránku reklamních kampaní.