Analýza marketingové komunikace ZOO Praha - Glaserová, Monika (2012)
Bakalářská práce se zabývá analýzou marketingové komunikace pražské zoologické zahrady a je zaměřena na výzkum nástrojů komunikačního mixu. Cílem práce je analýza fungování složek komunikačního mixu a vnímání marketingové komunikace zoologické zahrady veřejností. Práce je rozdělena na šest částí -- úvod, část věnovanou Zoo Praha, teoretickou část, metodologickou část, praktickou část a závěr. Teoretická část se skládá z charakteristiky marketingové komunikace, komunikačního mixu a charakteristiky Zoo Praha. V metodologické části jsou uvedeny metody zkoumání. Praktická část se skládá z rozboru jednotlivých nástrojů komunikačního mixu a z průzkumu u široké veřejnosti, kde je cílem potvrdit nebo vyvrátit stanovené hypotézy. Závěr práce obsahuje shrnutí šetření a doporučení týkající se marketingové komunikace Zoo Praha.