Odhad hodnoty firmy s orientáciou na pracovný kapitál - Vojtek, Samuel; Kislingerová, Eva, 1950-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Hlavným cieľom tejto práce je vytvorenie a zhodnotenie hĺbkovej analýzy podniku REMAK a.s. Odhad hodnoty je určený pre predávajúcich vlastníkov alebo pre potenciálnych záujemcov o danú spoločnosť. Ojedinelá situácia v majetkovej a kapitálovej štruktúre bola podrobená hlbšej analýze pracovného kapitálu a navrhnuté postupy, ktoré by spoločnosti mohli pomôcť dosahovať lepšie výsledky. V práci boli použité rôzne postupy a metódy ako strategická analýzy, finančná analýza s dôrazom na pracovný kapitál, finančný plán vytvorený pomocou generátorov hodnoty a finálny výpočet pomocou výnosových metód pre oceňovanie podniku.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses