Inštitucionálny rámec politiky integrácie cudzincov na území Českej republiky - Lelková, Michaela; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práca venujúca sa integrácii cudzincov na území Českej republiky je predovšetkým zameraná na účelnosť príp. neúčelnosť fungovania a uplatňovania tejto politiky prostredníctvom inštitúcií venujúcich sa sociálno-ekonomickej integrácii cudzincov v Českej republike na úrovni štátnej správy, najmä samosprávy. Stratégie integrácie cudzincov jednotlivých samospráv v ČR sú preskúmané len veľmi zbežne a otvárajú tak priestor pre množstvo nezodpovedaných otázok. Práca pozostáva z teoretickej a praktickej časti, pričom náplňou teoretickej časti je analýza súčasného stavu integračnej politiky, poukázaním na pokroky a nedostatky integračného procesu. Druhá teoretická časť je venovaná samotným kľúčovým inštitúciám politiky integrácie na úrovni štátu a miestnej samosprávy, ktorej neoddeliteľnou súčasťou sú i neziskové organizácie zohrávajúce v rámci integračného procesu nezastupiteľnú úlohu. Praktická časť sa sústreďuje na prebiehajúce projekty integrácie cudzincov na úrovni miestnej samosprávy, a to konkrétne na projekt integrácie mesta Plzeň pod názvom Integrácia cudzincov na úrovni samosprávy, a na prebiehajúci projekt Rodina od vedľa neziskovej organizácie Slovo 21, ktorá sa snaží o vytvorenie originálneho integračného modelu, ktorého cieľom je umožniť poznávanie prostredníctvom priameho kontaktu medzi rodinami cudzincov a českými rodinami.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses