Analýza pojistných produktů komerčních pojišťoven určených k ochraně dětí - Blažková, Lucie (2011)
Diplomová práce se zaměřuje na průzkum trhu pojistného produktu "dětské životní pojištění" a to jak z pohledu nabídky pojišťoven, tak z pohledu poptávky po daném produktu. Tento produkt se využívá zejména pro zajištění ochrany dítěte v případě smrti či úrazu jednoho či obou rodičů a zároveň pro budoucí finanční zabezpečení dítěte, kdy dosáhne věku plnoletosti či více. V nejobsáhlejší části mé diplomové práce jsem se rozhodla podrobně prozkoumat nabídku trhu pojistných produktů a také zájem oslovených lidí, kteří se buď účastní tohoto produktu, nebo o něm doposud ani možná neslyšeli. V závěru jsem porovnala produkty vybraných pojišťoven na modelovém příkladu.