Finančné plánovanie a hodnotenie investicie do splynovne - Ďurčák, Matej (2011)
Diplomová práca vychádza zo zámeru Európskej únie zvyšovať podiel výroby elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov energie na celkovej produkcii. V súčasnosti je v Slovenskej republike podporovaná výstavba splynovní (kombinovanej vysokoúčinnej výroby) na produkciu elektrickej a tepelnej energie za podmienky využitia biomasy. Z toho dôvodu je cieľom diplomovej práce zostavenie finančného plánu splynovne, ktorý bude slúžiť pre vyhodnotenie investície z pohľadu investora. Záleží predovšetkým na ekonomickej výhodnosti projektu s prihliadnutím na posúdenie okolia podniku. Súčasťou práce je analýza citlivosti pre posúdenie vplyvu na výslednú hodnotu peňažných tokov pri určitej percentuálnej zmene niektorej z premenných.