Analýza sortimentu České pojišťovny - Jaďuď, Martin (2012)
V diplomové práce představuji analýzu sortimentu v pojišťovnictví se zaměřením na životní pojištění a marketingový mix v pojišťovnictví pro segment mladých klientů. Využívám zde převážně metod komparace, kvalitativní marketingový výzkum, tzv. mystery shopping a také pozorování. V metodologické části charakterizuji marketingový výzkum, marketing služeb a marketingový mix v pojišťovnictví, v aplikační části představuji produkt životní pojištění, druhy životního pojištění, výhody a nevýhody tohoto finančního produktu, včetně porovnání aktuální nabídky na trhu. V diplomové práci srovnávám produkt, cenu, distribuci a komunikaci 5 vybraných pojišťoven v České republice. Cílem práce je doporučení, jak zatraktivnit produkt životního pojištění pro segment mladých spotřebitelů.