Analýza sortimentu České pojišťovny - Jaďuď, Martin; Vávra, Oldřich; Novotný, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
V diplomové práce představuji analýzu sortimentu v pojišťovnictví se zaměřením na životní pojištění a marketingový mix v pojišťovnictví pro segment mladých klientů. Využívám zde převážně metod komparace, kvalitativní marketingový výzkum, tzv. mystery shopping a také pozorování. V metodologické části charakterizuji marketingový výzkum, marketing služeb a marketingový mix v pojišťovnictví, v aplikační části představuji produkt životní pojištění, druhy životního pojištění, výhody a nevýhody tohoto finančního produktu, včetně porovnání aktuální nabídky na trhu. V diplomové práci srovnávám produkt, cenu, distribuci a komunikaci 5 vybraných pojišťoven v České republice. Cílem práce je doporučení, jak zatraktivnit produkt životního pojištění pro segment mladých spotřebitelů.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses