Motivace zaměstnanců výrobního podniku - Tomíšková, Tereza (2012)
Bakalářská práce pojednává o motivaci zaměstnanců, přičemž jejím hlavním zaměřením je právě vnitřní motivace pracovníků, jejich potřeby a motivační profil obecně. Práce obsahuje teoretický výklad dané problematiky od vysvětlení základních pojmů, přes nastínění vybraných motivačních teorií, až po pojetí pracovníka v podniku. Na to navazuje praktická část s představením vybraného výrobního podniku a s výsledky zde prováděného šetření. To bylo zajištěno písemným dotazováním na určitém úseku výroby a jeho cílem bylo zhodnotit předem stanovené hypotézy. Ty se týkaly převážně osobnostních charakteristik pracovníka, zaměstnaného ve výrobním podniku.