Ocenění farmaceutického podniku Ferring-Léčiva, a.s. - Karbanová, Iveta (2012)
Diplomová práce se zabývá oceněním podniku Ferring-Léčiva, a.s.. Odhad hodnoty firmy se vztahuje k 1.4.2012. Součástí práce je kromě samotného ocenění podniku také zpracovaná analýza makroekonomického prostředí, analýza odvětví a finanční analýza společnosti. Pro ocenění podniku jsou aplikované jednotlivé výnosové metody diskontovaného volného peněžního toku, a to dvoufázový model: FCFF (free cash flow to the firm) a FCFE (free cash flow to the equity). Vypočtené hodnoty jsou následně porovnány s účetní hodnotou společnosti, která je založená na majetkovém principu a tvoří rozdíl celkových aktiv a závazků společnosti.