Ocenění farmaceutického podniku Ferring-Léčiva, a.s. - Karbanová, Iveta; Scholleová, Hana, 1964-; Baník, Jozef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá oceněním podniku Ferring-Léčiva, a.s.. Odhad hodnoty firmy se vztahuje k 1.4.2012. Součástí práce je kromě samotného ocenění podniku také zpracovaná analýza makroekonomického prostředí, analýza odvětví a finanční analýza společnosti. Pro ocenění podniku jsou aplikované jednotlivé výnosové metody diskontovaného volného peněžního toku, a to dvoufázový model: FCFF (free cash flow to the firm) a FCFE (free cash flow to the equity). Vypočtené hodnoty jsou následně porovnány s účetní hodnotou společnosti, která je založená na majetkovém principu a tvoří rozdíl celkových aktiv a závazků společnosti.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses