Analýza a řízení nákladů - Andrš, Jiří; Mikovcová, Hana, 1959-; Kutlvašr, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce se zabývá plánováním a kontrolou nákladů ve stavební společnosti, specializující se především na výstavbu dopravních staveb. V teoretické části se práce nejprve zabývá popisem procesu plánování nákladů a jeho specifik v této společnosti. Cílem v oblasti kontroly nákladů je potom provést u vybraných výkonů analýzu odchylek a na základě jejích výsledků udělit případná doporučení pro úpravu standardů jednicových nákladů. Poslední část práce se věnuje návrhu vhodné metody pro kontrolu nákladů výkonů, a to na základě Paretova principu a nastavení tolerančních intervalů výše nákladů. Jejich překročení znamená nutnost zvláštní kontroly těchto nákladů a vysvětlení důvodů vzniku zvýšené odchylky.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses