Asistenční služby na českém pojistném trhu - Rausová, Lucie (2012)
Diplomová práce je zaměřena na asistenční služby na českém pojistném trhu. Teoretická část představuje více než dvacetiletou historii asistenčních služeb a problematiku pojištění, ke kterým se vztahují. Jedná se o cestovní pojištění, životní a úrazové pojištění, pojištění domácnosti a pojištění motorového vozidla. Také jsou představeny vybrané asistenční společnosti. Stěžejní část práce je věnována analýze nabízených asistenčních služeb u uvedených druhů pojištění, se zaměřením na jeho rozsah, výluky a specifika daného produktu. Pro porovnání byly vybrány čtyři přední pojišťovny. Cílem práce je nabídnout ucelený přehled tématu a napomoci při orientaci v problematice asistenčních služeb. Poslední část se věnuje předpokládanému vývoji v oblasti těchto služeb, ale i celého tuzemského pojišťovnictví.