Asistenční služby na českém pojistném trhu - Rausová, Lucie; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Trojan, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce je zaměřena na asistenční služby na českém pojistném trhu. Teoretická část představuje více než dvacetiletou historii asistenčních služeb a problematiku pojištění, ke kterým se vztahují. Jedná se o cestovní pojištění, životní a úrazové pojištění, pojištění domácnosti a pojištění motorového vozidla. Také jsou představeny vybrané asistenční společnosti. Stěžejní část práce je věnována analýze nabízených asistenčních služeb u uvedených druhů pojištění, se zaměřením na jeho rozsah, výluky a specifika daného produktu. Pro porovnání byly vybrány čtyři přední pojišťovny. Cílem práce je nabídnout ucelený přehled tématu a napomoci při orientaci v problematice asistenčních služeb. Poslední část se věnuje předpokládanému vývoji v oblasti těchto služeb, ale i celého tuzemského pojišťovnictví.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses