Ocenění společnosti Cukrovar Vrbátky a.s. - Šibor, Lubomír; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této práce je stanovit odhad tržní hodnoty společnosti Cukrovar Vrbátky, a.s. ke dni 1. 1. 2011. Jedná se o ocenění "vnější", tzn. je čerpáno pouze z veřejně dostupných informačních zdrojů, bez přístupu k vnitropodnikovým informacím. Vzhledem k důkladnosti a rozsahu provedených analýz je práce mnohem více prakticky zaměřená. První část práce je teoretická a je jen úvodem do problematiky a vysvětlením některých užívaných pojmů při ocenění, nemá ambici obsáhnout celou teorii použitou v praktické části a vysvětlovat čtenáři celou metodiku oceňování, která by se do této práce jistě rozsahem nevešla. Praktická část obsahuje finanční a strategickou analýzu, na jejichž základě byla zkoumána rizika spojená se společností, která měla dopady a vliv na tvorbu generátorů hodnot, finančního plánu a výběr metod ocenění. Provedené analýzy nevyvrátily předpoklad "going concern", proto byla jako primární metoda ocenění zvolena výnosová metoda DCF equity a podpůrná metoda tržního porovnání.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses