Vliv marketingové komunikace na poruchy příjmu potravy - Meisnerová, Aneta (2012)
Tato bakalářská práce se věnuje vlivu marketingové komunikace na poruchy příjmu potravy. Práce je rozdělena do dvou částí. V první teoretické části se zabývá body image, ideálem krásy, poruchami příjmu potravy, marketingovou komunikací a komunikačním mixem. Druhá část je tvořena dotazníkem, rozhovorem s lékařem a obsahovou analýzou příběhů pacientek. Cílem je zjistit, zda existuje nějaký vliv marketingové komunikace na vznik prvních příznaků mentální anorexie nebo mentální bulimie. Dále, jestli jsou ženy ovlivněny marketingovou komunikací v oblasti krásy a štíhlosti.