Tradice a současnost česko-nizozemských vztahů - Smrčinová, Tereza; Veselý, Zdeněk, 1950-; Krines, Vlastimil, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce analyzuje vývoj vzájemných česko-nizozemských vztahů od prvních středověkých kontaktů až do současnosti. Práce je rozdělena do jednotlivých kapitol chronologicky, ale důraz je kladen i díky množství pramenů na 20. století. Bilaterální vztahy těchto dvou aktérů mezinárodních vztahů jsou zkoumány na úrovni politické, ekonomické a kulturní. Práce vychází především z archivních pramenů Ministerstva zahraničních věcí ČR a je prvním obdobným přehledem vzájemných česko-nizozemských vztahů ve třech výše zmíněných rovinách.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses