Mexiko a boj s drogami - Kadlecová, Markéta; Veselý, Zdeněk, 1950-; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou boje s drogami v Mexiku. Analyzuje vývoj obchodu s drogami, příčiny jeho vzniku a jakou roli zde hrály Spojené státy americké. Rovněž sleduje protidrogové politiky obou států a jejich společné programy a operace. Jedním z nich je i Iniciativa Mérida, program finanční pomoci Mexiku v boji proti drogám. Cílem této práce je také představit současnou mexickou drogovou produkci a drogové kartely. Závěrečná část pak nabízí pohled na posledních několik let, kdy mexická válka proti drogám eskalovala, a nastiňuje možná řešení aktuální situace.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses