Změny v regulaci světových finančních trhů po finanční krizi - Zunová, Kateřina (2012)
Cílem této práce je shrnout změny v regulaci světových kapitálových trhů, které byly učiněny v souvislosti s průběhem finanční krize. Svou pozornost zaměřím na dvě světové ekonomiky, a to USA a Evropskou unii. V další části práce analyzuji konkrétní segmenty trhu - bankovnictví, pojišťovnictví a ratingové agentury. V práci charakterizuji nejdůležitější právní normy, které vznikly v souvislosti se změnami v regulaci finančních trhů.