Analýza vztahu mezi změnou ratingu vládních dluhopisů a tržním chováním - Cibulka, Jakub; Musílek, Petr, 1965-; Vorek, Marián; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou vztahu mezi změnou ratingu vládních dluhopisů a tržním chováním. První část je věnována ratingu samotnému. Pojednává o rozličných druzích ratingu, vývoji, struktuře a rizicích na trhu ratingových agentur. Druhá část se zaměřuje na podstatu vládních dluhopisů a metodologii stanovení ratingového hodnocení. Třetí část obsahuje rozbor vývoje tržních indikátorů u vybraných států, ekonometrickou analýzu vztahu mezi ratingovým hodnocením a vnímáním rizika na trhu a srovnání s jinými indikátory možného selhání. Závěr shrnuje získané poznatky a snaží se predikovat budoucí vývoj na trhu ratingových agentur.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses