Akvizice obchodních podílů s následnou fúzí v logistické společnosti - Tintěra, Richard (2012)
Předkládaná diplomová práce na téma "Akvizice obchodních podílů s následnou fúzí v logistické společnosti" poskytuje široký metodologický aparát procesů fúzí a akvizic jako vhodného nástroje k realizaci zadlužených odkupů (LBO) v podmínkách české podnikové praxe. Práce si klade za cíl analyzovat konkrétní akviziční proces získání 100% podílu ve společnosti s následnou fúzí. Práce si zároveň klade za cíl předat čtenáři komplexní manuál jednotlivých kroků složitého procesu transformace podniku prostřednictvím fúze a současně navrhnout optimální strukturaci akvizice obchodních podílů od ostatních společníků, jehož výsledkem bude 100% podíl ve společnosti. Ve formě této diplomové práce se tak čtenáři dostává do rukou příručka s návodem, jak postupovat v případě strategického rozhodnutí o LBO s následnou fúzí.