Dědické právo z pohledu současné právní úpravy a změny v novém občanského zákoníku - Mitáčková, Veronika; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou dědického práva. Jejím hlavním cílem je srovnání právní úpravy dědického práva v současném občanského zákoníku a v zákoně č. 89/2012 Sb., nový občanský zákoník, následně analyzování změn a v závěru jejich zhodnocení. Ke splnění cíle se práce nejprve koncentruje na jednotlivé právní úpravy dědického práva v obou kodexech. Poté dochází k jejich komparaci a analýze změn, přičemž se práce snaží odpovědět na otázku, proč byla tato oblast práva změněna, zda budou tyto změny pro občany přínosné, jaké jsou její nedostatky a možnosti nápravy.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses