Analýza vývoje CDS na státní dluhopisy krizových zemí eurozóny - Tesařová, Veronika (2012)
Hlavním cílem této práce je seznámit čtenáře s vývojem obchdování na trhu credit default swapů od jejich vzniku do současnosti ses zaměřením na problematické země eurozóny, vzláště pak na Řecko. První část práce se zabývá charakteristikou CDS, vypořádáním kontraktu a vztahem CDS a pojištěním. Další části práce se pak zabývají krizí v Řecku a obchdováním CDS na řecké dluhopisy a problematice vyhlášení kreditní události. Poslední část práce se potom zabývá vývojem obchodování CDS na státní dluhopisy dalších zemí eurozóny, které se nachází momentálně v krizi. Těmito zeměmi jsou Španělsko, Itálie a Portugalsko