Cestovní ruch jako faktor regionálního rozvoje na Děčínsku - Kožďálová, Hana; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cestovní ruch se v posledních letech stává velmi důležitou součástí národních ekonomik. V mnoha regionech je potom cestovní ruch hlavním faktorem regionálního rozvoje celé oblasti. Cílem diplomové práce je tedy zjistit, zdali je cestovní ruch klíčovým faktorem rozvoje oblasti Děčínska. Teoretická část práce se zaobírá vymezením pojmu cestovního ruchu, zkoumáním vývoje cestovního ruchu a popisem jeho řídících orgánů na území České republiky. Praktická část práce je již zaměřena konkrétně na cestovní ruch v oblasti Děčínska, přičemž hlavními body zájmu jsou atraktivity území, infrastruktura cestovního ruchu a podpora cestovního ruchu ze strany veřejné správy. Součástí praktické části je dotazníkové šetření, které má za cíl zjistit hlavní příčiny zájmu, resp. nezájmu o cestování na Děčínsku. Pomocí závěrečné SWOT analýzy jsou vykresleny na jedné straně možnosti rozvoje a na druhé straně bariéry rozvoje cestovního ruchu na Děčínsku.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses