Daňové ráje v teorii i praxi - Jedličková, Zuzana (2012)
Tato bakalářská práce analyzuje možnosti využití daňových rájů fyzickými i právnickými osobami. Důraz je kladen jak na legálnost investic do daňových oáz, tak na možné zneužití daňově zvýhodněných lokalit k praní špinavých peněz. Cílem práce je demonstrovat výhodnost investic do daňových rájů bez porušení zákonů. Konkrétní daňová úspora, které je možné dosáhnou využitím daňových oáz, je vypočtena v rámci dvou případových studií, které byly v realitě řešeny společností zabývající se mezinárodním daňovým plánováním.