Daňové ráje v teorii i praxi - Jedličková, Zuzana; Filipová, Vladimíra; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato bakalářská práce analyzuje možnosti využití daňových rájů fyzickými i právnickými osobami. Důraz je kladen jak na legálnost investic do daňových oáz, tak na možné zneužití daňově zvýhodněných lokalit k praní špinavých peněz. Cílem práce je demonstrovat výhodnost investic do daňových rájů bez porušení zákonů. Konkrétní daňová úspora, které je možné dosáhnou využitím daňových oáz, je vypočtena v rámci dvou případových studií, které byly v realitě řešeny společností zabývající se mezinárodním daňovým plánováním.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses