Trendy v marketingovej komunikácii so zameraním na sociálny marketing - Taišová, Andrea; Říha, David; Petříčková, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalárska práca sa zaoberá trendmi v marketingovej komunikácii a ich zameraním na riešenie sociálnych problémov. Teoretická časť sa zameriava obecne na pôsobenie komunikácie a komunikačného mixu v marketingovom mixe, popisuje trendy v marketingovej komunikácii ako guerilla marketing a virálny marketing. Definuje pojmy sociálny marketing, cause related marketing a spoločenská zodpovednosť firiem. Praktická časť popisuje neziskovú organizáciu Oxfam International a následne popisuje marketingovú komunikáciu jej kampane Grow. Ďalej charakterizuje úspešné guerillové a virálne kampane so zameraním na riešenie sociálnych problémov a hodnotí použitie týchto trendov v daných kampaniach. V poslednej časti predstavuje cause related marketingovú kampaň Create Jobs for USA od firmy Starbucks.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses