Specifika auditu účetní závěrky banky v České republice - Hofman, Jiří (2012)
Tato práce se zabývá oblastí externího auditu banky působící v České republice, přičemž si klade za cíl identifikovat, vymezit a popsat specifika, kterými se liší audit účetní závěrky banky a od auditu účetní závěrky nefinanční komerční instituce. V první části je vymezen obecný rámec externího auditu. Ve druhé části jsou definovány charakteristické rysy bankovní instituce, kde zejména bankovní rizika mají významný vliv na specifické přístupy k auditu její účetní závěrky. Třetí část popisuje samotnou auditní metodologii a přístup aplikovaný při auditu banky.