Analýza vstupu České republiky do Schengenského prostoru - Kohlmann, Daniel (2012)
Cílem bakalářské práce je analýza procesu vstupu ČR do Schengenského prostoru. V úvodu práce je přiblížen obsah schengenských smluv a jejich zasazení do kontextu v rámci budování vnitřního trhu. Druhá část práce je věnována přípravám a přijatým opatřením, které Česká republika musela na cestě do Schengenu přijmout. V závěrečné části jsou zhodnoceny efekty plynoucí pro Českou republiku ze členství v Schengenském prostoru.